De stevigheid van acrylnagels met de uitstraling van natuurlijke nagels. Gelnagels zijn de keuze wanneer je van subtiele kunstnagels houdt, die lang mee moeten gaan. Het gel van de gelnagels wordt op een nagel gelakt, en door middel van UV-licht kan deze uitharden. Naast het verstevigen van de nagel, zijn gelnagels verkrijgbaar in vele kleuren en kan je er nailart mee maken. Gelnagels zijn daarmee een van de populairste kunstnagels. Wanneer je benieuwd bent hoe je zelf gelnagels moet zetten, of hoe een nagelstyliste deze aanbrengt, lees dan vooral verder. In dit artikel leggen we het gelnagels zetten proces namelijk stap voor stap voor je uit.
Stap 1: Het knippen en vijlen van de nagels
Om een verzorgd uitziende gelnagel te krijgen, wordt er gestart om de natuurlijke nagel de juiste vorm te geven. Neem dus de tijd om je nagels te knippen en te vijlen totdat jouw nagels de juiste vorm hebben, zoals jouw gelnagels eruit moeten zien. Maak tot slot het vormgeven van de nagels af door het oppervlak af te werken met een buffer. Het is het handigst om van tevoren de vorm van je gelnagels te bepalen en de nagels met deze gedachte te knippen en vijlen.
Stap 2: Gebruik nagelriemverwijderaar
Wanneer je de juiste vorm voor jouw gelnagels hebt aangebracht, is het tijd om een nagelriemverwijderaar te gebruiken. Breng de nagelriemverwijderaar aan rond de basis van je nagels. Wanneer er nog huid over de nagelplaat zit, dan is het aan te raden een nagelriem stok te gebruiken om eventuele huid van de nagelplaat terug te duwen. Als laatst moet alle resterende olie en vuil van de nagel worden verwijderd. Hiervoor kan een watje met aceton worden gebruikt.
Stap 3: Breng de basislaag van de gelnagels aan
De volgende stap is om een heel dun laagje van de basecoat. aan te brengen op de nagels. Let hierbij op dat bij gelnagels zetten dit basislaagje een stuk dunner is dan bij standaard nagellak. Let verder op bij het aanbrengen van de basecoat dat je deze niet op je vingers krijgt. Ons advies is om de basislaag twee keer zo lang te laten drogen als aanbevolen.
Stap 4: Breng 2 dunne lagen van je kleurgel aan
Is de basislaag volledig opgedroogd? Breng dan nog een extreem dunne laag aan. Dit wordt je kleurgel. Wanneer je eerste laag er wat streperig uitziet, is dit geen probleem, dit is namelijk normaal voor de eerste laag. Het is bij deze stap belangrijk om ervoor te zorgen dat bij deze gekleurde zowel de punt van de nagel, als het oppervlak wordt gelakt. Op deze manier gaat de gel niet terug krullen van je nagel. Hard elke laag 2-3 minuten uit onder een UV-lamp.
Stap 5: Aanbrengen van de topgel
Lak je nagels volledig in met de topgel. Neem hierbij goed de punt mee zoals je deed met de kleurgel. Hard de gellak nogmaals 2-3 minuten uit onder een UV-lamp.
Stap 6: Verwijder het plakkerige laagje
Soms kan het voorkomen dat er een plakkerig laagje achterblijft op en rond je nagels na het uitharden van de topgels van je gelnagels. Om dit te verwijderen neem je een watje en drenk je deze in isopropanol. Het plakkerige laagje komt er na wat vegen dan zo vanaf. De gelnagels kunnen hierna worden afgewerkt door nagelriemolie in en rond de basis van je nagel te wrijven. Als een paar dagen na het gelnagels zetten je nagels er dof uitzien, dan kan je een buffer gebruiken. Neem hiervoor de buffer en strijk hiermee de bovenste blanke laag lak glad. Reinig hierna de nagels en breng opnieuw een blanke toplaag aan om de glans terug te brengen.
Dat is alles wat je moet weten over gelnagels zetten
Wanneer je al deze stappen netjes hebt gevolgd. Dan ben je als het goed is twee handen met prachtige gelnagels rijker. Lukt het nog niet helemaal of wil je het zetten van gelnagels leren van gecertificeerde professionals? Boek dan een cursus gelnagels zetten bij La Queens of volg de gehele opleiding nagelstyliste. Op deze manier ben je verzekerd dat je voor jezelf of jouw klanten de gelnagels voortaan op een professionele en hoogwaardige manier kan zetten!